Temperaturi de aproape 40 de grade, în toata România

România se topește! Temperaturile vor ajunge la 37 de grade  în următoarele zile, iar disconfortul termic  se va intensifica, avertizează meteorologii. Medicii le recomandă oamenilor să evite expunerea prelungită la soare și să bea multe lichide.

Luna lui cuptor isi intra in drepturi. Meteorologii nu vin cu vești îmbucurătoare pentru zilele următoare. Canicula va pune stăpânire pe toată țara, iar temperaturile vor depăși 37 de grade. Copiii, batranii si femeile insarcinate sunt persoanele cele mai afectate si mai sensibile la soarele arzător care, însă, ne afectează pe toti intr-o măsura sau alta.

Fiecare încearcă să se protejeze de caniculă . Unii evită să iasă afară la orele prânzului, alții se echipează corespunzător: haine lejere si deschise la culoare, pălării si ochelari de soare.

Nu toată lumea conștientizează pericolul. Spre exemplu această mama recunoaște cu nonșalanță că își duce copiii la plajă la orele prânzului, atunci când soarele este cel mai puternic.

Nu este singurul părinte care își expune micuții din ignoranță. La orele 12 plajele sunt arhipline de copii și asta pentru că turiștii vor să se bronzeze de toți banii plătiți pentru câteva zile de concediu pe litoral.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes