Temerile cadrelor medicale de la Constanța i-au amploare în cazul prostituatei minore (VIDEO)

Temerile cadrelor medicale de la Constanța i-au amploare în cazul prostitoatei minore de 13 ani, infectată cu HIV, care a întreținut relații sexuale cu zeci de bărbați. La mai bine de o saptamana de la aparitia cazului si arestarea proxenetilor, procurorii refuza sa furnizeze Directiei de Sănătate Publica informatii despre copilă. Deoarece ancheta epidemiologică stagnează, medicii spun că barbatii ar putea sa imprastie virusul.

Ancheta epidemiologica deschisă la Constanţa de Directia de Sanatate Publica s-a împotmolit. Cadrele medicale au trimis Parchetului o adresă prin care cereau sa fie facuta publica identitatea fetei si a posibilelor victime – barbatii care au avut contact sexual neprotejat cu ea. Însă nu au primit deocamdată niciun răspuns.

In tot acest timp, medicii se tem mai mult de reactia posibilelor victime.

Inspectoratul Scolar Constanta se va implica și el în prevenirea apariției unui astfel de caz. În scoli se  va pune un accent mai mare pe cazurile de abandon scolar si pe orele de educatie sexuala.

Pina cind procurorii vor accepta sa faca publica identitatea fetei si a clientilor cunoscuti ale acesteia, medicii vor avea grija mai mare de cei care ies seropozitivi la testarea HIV si vor incerca sa-i consilieze si sa afle pe alte cai daca au avut vreo legatură cu fata.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.