Telespectatorii Litoral TV dăruiesc

Cazul familiei Fantaze din Năvodari a fost primul prezentat în cadrul campaniei LTV Dăruiește. Este vorba despre 4 copii care au rămas doar cu mama lor, tatăl părăsindu-i după ce ani la rând le-a provocat numai suferință. Acum capul familiei, este Liviu, fratele cel mare pe care nu l-am găsit acasă. Le-am găsit însă pe cele trei fetițe și pe mama lor. Pe cele mai mici, Maria și Elena le-am găsit pe stradă, jucându-se, îmbrăcate sumar deși termometrele nu arătau mai mult de 5 grade celsius. Nu știau că cineva s-a gândit să vină să le treacă pragul si să le cunoască mai bine.  Un grup de prieteni din Constanța a ajuns la Năvodari, impresionați fiind de materialul prezentant de echipa Litoral TV. În realitate, situația copiilor li s-a părut și ma dramatică.  Au văzut cu ochii lor că  există oameni care trăiesc în grajd, de pe o zi pe alta, fără să-i stie nimeni și cu toate acestea, acești copii reușesc să aibă rezultate remarcabile la școală.  I-au cunoscut și au rămas impresionați de buna educație dar mai ales de acei ochi frumoși care exprimau numai tristețe. Copleșite de emoție, fetițele mai mici nu rămas fără cuvinte.

Au venit în vizită cu proprii copii care au aceeași vârstă cu Elena Fantaze.

Mama fetițelor ne-a invitat în căminul lor umil și le-a prezentat oaspetilor grajdul transformat în locuință,  un dormitor restrâns în care stau mama cu cele trei fetițe, o bucătărie lipsită de utilități și un hol mare și rece.

In timp ce adulţii s-au preocupat ca familia Fantaze să aibă cele necesare pentru o masă decentă dar și produse de igienă, copiii au adus hăinuțe și jucării, de care s-au despărțit cu greu dar știau că vor face fericite trei suflete așa că le-au dăruit din toată inimia.

Copleșite de emoții, fetițele parcă nici nu aveau curajul să se bucure de toate cadourile primite. În semn de apreciere pentru gestul făcut mama fetițelor a venit cu un porumbel pentru Rareș și Alisa. Pentru cei doi, această vizită a fost lecție de viață și promit că vor reveni  la fetițele din familia Fantaze.

Și dacă tot se apropie Craciunul copiii se gândesc ce să-i ceară Moșului.

În timp ce majoritatea copiilor visează la smartphone, tablete sau diverse gadgeturi, fetele in familia Fantaze îți doresc haine groase, încălțăminte și caiete pentru a putea să meargă la școală. Însă abia au avut curajul să-și rostească dorințele, obișnuite fiind ca ziua de Crăciun să treacă la fel ca una obișnuită de iarnă, friguroasă și întunecată.

Prietenii din Constanța vor reveni la acești copii și nu singuri , ci  împreună cu Mos Neculae și Moș Crăciun.

Iar Rareș și Alisa le vor povesti și colegilor de la școală despre această experiență.

Pentru a-i ajuta pe acești copii dar și pe celelalte familii prezentate în cadrul campaniei Litoral TV Dăruiește, vă invităm duminiă, 8 decembrie, începând cu ora 16:30 la Casa de Cultură din Năvodari la Gala Umanitară. Gestul fiecăruia dintre noi contează! Vă așteptăm la un spectacol emoționant la care vor participa numeroși artiști constănțeni.

Reporter: Paula Arhip ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.