Telegondolele din Mamaia, în flăcări

Incidentul s-a produs în jurul orei 19.00, cînd telegondolele erau încă în funcţiune și pline de turiști. La un moment dat, instalația s-a oprit din senin, fără ca cineva să-și dea seama care este cauză. Alarma s-a dat cîteva minute mai tîrziu cînd, dintr-un punct de transformare aflat la doar cîțiva metri distanță de instalație a început să iasă un fum gros.

În tot acest timp, turiștii blocați la peste 50 de metri în aer au tras sperietura vieții lor. Din fericire însă, angajații de la telegondolă au pornit generatorul de rezervă și mașinăriile s-au pus, din nou, în funcțiune, pentru a-i aduce pe oameni, în siguranță, la sol. Cu toate acestea, incendiul a afectat destul de grav transformatorul, astfel că instalația nu a mai putut fi repornită. Cîteva hoteluri și societăți aflate în vecinătate au rămas fără curent electric și au fost nevoite să comute pe generatoarele de rezervă.

Pompierii de la ISU Dobrogea spun că, cel mai probabil, a fost vb de un scurt circuit, însă ancheta este în curs de desfășurare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu