Tehnologie pentru nevăzători, la Constanța

Noile tehnologii nu mai sunt o necunoscută pentru nevăzătorii constănţeni. O nouă serie de 30 de calculatoare special adaptate nevoilor celor cu probleme de vedere, a fost oferită membrilor Asociaţiei Nevăzătorilor Constanţa, pentru a le uşura traiul. Proiectul este  derulat de Asociaţia Nevăzătorilor și Clubul Lions, numărul total de calculatoare donate până în present ajungând la 115.

Cele 30 de computere speciale pentru nevăzători au ajuns, miercuri, la Constanţa.

Donaţia aparține asociației Lions Club Constanţa, în cadrul proiectului naţional „BatPro – Calculator pentru nevăzători„. Pe compunere este instalată o aplicaţie informatică destinată persoanelor cu deficienţe de vedere. Aplicaţia permite utilizatorului ca, folosind doar patru taste, sus, jos, stânga și dreapta, să parcurgă un meniu.

Totodată, a fost inaugurată și o sală de calculatoare pentru nevăzători. Iar cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie,  asociatia LIONS Club Constanța, un elev eminent  a primit în dar o pianină electronica.

Peste o mie de persoane cu deficiențe de vedere și nevăzătoare sunt înscrise la  Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Constanţa-Tulcea. Persoanele care dețin calculatoare, laptopuri sau doar componente de care nu mai au nevoie, le pot aduce la sediul asociaţiei, situat pe strada Traian, din Constanţa.

Reporter: Oana Jărloainu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.