Tehnologie dezvoltata de cercetatori pentru oameni paralizati [Video]

Noi cerecetări din domeniul tehnic îi ajută pe cei care suferă de tetraplegie (paralizie a tuturor celor patru membre) să controleze obiecte cu ajutorul unei mâini robotice și a puterii propriilor gânduri. Un studiu folosește o interfață ce leagă creierul uman și un computer pentru a demonstra că oamenii aceștia pot face mișcări simple ajutați de tehnologia în cauză.

Interfața a fost creată la Universitatea Brown din Rhode Island, informează Reuters.

Tehnologia este încă în faza de testare, dar pare că dă rezultate. Pacienta din imaginile de mai jos nu mai poate să se miște de mai bine de 15 ani, în urma unui atac cerebral. Acum, ajutată de interfață, își poate pune singură de băut.

Femeii, numită „S3” în studiu, i s-a implantat în creier un aparat mai mic decât un timbru. Aparatul preia semnalele electrice ale neuronilor și le transmite în exterior către un computer, care le dă mai departe spre o mână robotică. De asemenea, deși S3 nu poate vorbi, ea poate comunica printr-un software special.

Reușita este încununarea multor ani de cercetări în cadrul proiectului BrainGate, prin care cercetătorii colaborează pentru a îi ajuta pe cei care suferă de paralizie.

[embedit snippet=”reuters_paralizie”]