Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa nu va fi desfiinţat

Guvernul pregăteşte reorganizarea Operei Naţionale Bucureşti, proces ce presupune, conform siteului Ministerului Culturii, „fuziunea prin absorbţie cu Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, cu Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, instituţii ce ar urma să se desfiinţeze”. Proiectul de hotărâre i-a şocat pe angajații instituției constănțene. Directorul Teatrului Oleg Danovski a solicitat imediat o audiență la Guvern, iar luni la amiază a plecat de acolo cu vești bune.

În proiectul de hotărâre se menţionează: „Având în vedere domeniile de activitate conexe ale acestor instituţii de spectacole, precum şi necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare, se impune înfiinţarea unei instituţii publice care să gestioneze în mod integrat şi coerent aceste subdomenii prin reorganizarea acestora prin fuziunea prin absorbţie, cu reducere de personal”.

Directorul teatrului constănţean a subliniat că instituţia pe care o conduce are, de la jumătatea anului, încasări excelente, adică venituri proprii cât pentru tot anul, fapt pentru care nu vede motivul pentru care s-ar impune desfiinţarea Teatrului Oleg Danovski.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Adrian Corchie