Taxe pentru șoferii care merg în Bulgaria

Românii care vor să meargă în Bulgaria cu mașina vor scoate mai mulți bani din buzunare. Începând de ieri, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice de pe teritoriul statului vecin. Printre altele Bulgarii au adăugat o taxă în plus.

Conform modificărilor legislative ale vecinilor noștri bulgari, șoferii care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria.  Ghişeele de plată a taxei au fost amplasate imediat dupa efectuarea controlului de frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar. Autorităţile bulgare au informat că plata taxei de drum pentru cei cu autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 t, se poate efectua doar cu un card bancar. Pe când conducătorii de autoturisme pot efectua plata în euro, leva sau cu un  card bancar. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, unitățile înființate de către Agenția Vamală Bulgară la care românii pot plăti această taxă de drumuri sunt următoarele:

P.T.F .(punct de trecere frontieră)

P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate;

P.T.F. Ruse/Giurgiu– două unități;

P.T.F. Silistra/Ostrov– o unitate;

P.T.F. Kardam/ Negru Voda– o unitate;

P.T.F. Duran Kulak/ Vama Veche – o unitate

Precizăm că, există o legătură permanentă a Poliției de Frontieră române cu autoritățile bulgare, dispunând astfel de toate măsurile pentru fluidizarea traficului.  Din această cauză personalul  român aflat la controlul de frontieră a fost suplimentat.

Redactor: Oana Jărloianu