Taxe de oraș, condiții de ev mediu la Medgidia

Plătim taxe ca pentru oraș, în schimb, avem condiții mai rău ca la țară… Asta declară oamenii care au ales să-şi construiască locuinţe în zonele periferice ale municipiului Medgidia. Printre casele care compun aşa-zisele cartiere noi se numără și construcțiile din zona de est, mai exact, în spatele bisericii. Chiar dacă au vile, oamenilor le lipsesc energia electrică, gazele, apa curentă şi canalizarea. Însă, primesc câte ceva în fiecare an: PROMISIUNI.

Sunt orăşeni și locuiesc în vile. Au ales singuri să stea la periferie, au dat confortul blocurilor pe viaţa de la casă, dar s-au ales cu un coşmar. Acela al lipsei tuturor utilităţilor, care i-a aruncat departe de civilizaţie: fără asfalt, fără apă curentă şi canalizare, fără gaze şi serviciu de salubritate. Chiar dacă în zonă s-au construit mai multe case, oamenii cu dare de mână au părăsit locul întrucât nu pot să-și încălzească locuințele. Cei care nu au altă soluție au rămas…

Autorităţile locale le-au oferit autorizaţii de construcţie și anual le transmit lista cu taxe şi impozite. Cu toate acestea, oamenii spun că trăiesc ca în evul mediu. În cadrul ședinței de consiliu din luna septembrie, consilierul Dănuț Dumitru Cotîrlă i-a reamintit edilului Marian Iordache situația din acest cartier.

Alesul local este de părere că zona a fost gestionată greșit și tocmai de aceea oamenii se chinuie să își ducă traiul în locuințele nou construite.

Marian Iordache a declarat că, pe data de 15 octombrie 2015, lucrările la rețeaua alimentare cu apă vor fi aproape de final, iar 80 la sută din imobile vor avea branșamentele efectuate. S-a ajuns însă la începutul lunii noiembrie și lucrările bat pasul pe loc. În tot acest timp oamenii cară apă de unde pot.

Cu toate acestea primarul se declară optimist și spune că situația în acest cartier este una clară.

În ultimii ani în Medgidia au apărut mai multe cartiere care au vrut să fie rezidențiale. Deşi au trecut ani buni de atunci, oamenii nu au parte de utilităţi corespunzătoare traiului într-un municipiu. Asta în condițiile în care autoritățile locale ar fi trebuit, conform legii, să aducă în zonele respective reţeaua de apă, canalizare, gaze, energie electrică şi să construiască străzi… Oamenii se declară nemulțumiți și spun că sunt stătui de promisiuni!

Redactor: Paul Alexe