Taxa de liniste, in liniste

Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a încasat in anului 2014 peste 6 milioane 600 de mii de lei din perceperea taxei de liniște la nivelul municipiului. Cum sunt folosiți acești bani insă, este greu de precizat, având in vedere că cerșetorii sunt prezenți in mai toate intersecțiile.

Potrivit viceprimarului cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, necesarul în anul 2014 pentru paza unor bunuri publice, pentru combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie era de 12 milioane de lei. Doar jumătate din această sumă a fost colectată din taxa specială, iar alte 2,4 milioane de lei au venit din bugetul local. Calitatea serviciilor se vede insa in costul mic perceput de firma de pază care a câștigat licitația cu Primăria Constanța.

Pentru combaterea comerţului stradal ilegal viceprimarul Decebal Făgădău a instituit un Comandament din care fac Jandarmeria Constanța, Poliția Națională, dar și Poliția Locală. Echipaje mixte vor patrula și îi vor amenda pe vânzătorii ambulanți.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Adi Florea