Tatăl sare în apărarea fiului

Scandalul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2  la Adria Tour continuă! Srdjan Djokovici, tatăl liderului ATP, Novak Djokovici, îl consideră vinovat de răspândirea coronavirusului la această competiție sportivă pe tenismenul bulgar Grigor Dimitrov.

“De ce s-a întâmplat? Pentru că omul (n.r. – Dimitrov) a venit probabil bolnav de cine ştie unde. Nu s-a testat acolo, s-a testat în altă parte… Nu cred că este corect. Bine, ce să faci… El a adus mari prejudicii Croaţiei şi nouă, ca familie, dar şi Serbiei.”, a declarat Srdjan Djokovici.

Potrivit tatălui sportivului, Novak Djokovici nu are simptomele bolii Covid-19, dar este foarte afectat de ceea ce s-a întâmplat la Zadar.

“Nimeni nu e bine, nici el… Nimeni nu este bine din cauza situaţiei. El nu este bine, dar ce să facă, situaţia este cea care este. Va trebui să ieşim mai puternici din asta, să înţelegem că trebuie să treacă, să ne protejăm pe noi într-un fel.”, a precizat Srdjan Djokovici.

Agentul jucătorului bulgar de tenis Grigor a respins categoric toate acuzaţiile care i-au fost aduse clientului său de tatăl liderului mondial, Novak Djokovic.

”Organizatorii evenimentului sunt responsabili de buna desfăşurare a acestuia şi de stabilirea regulilor care trebuie respectate. Grigor a respectat cu stricteţe toate regulile impuse de organizatorii turneului, precum şi legile în vigoare la trecerea frontierei dintre Bulgaria, Serbia şi Croaţia”, a firmat agentul jucătorului bulgar de tenis.

Dimitrov a jucat atât la etapa de la Belgrad, cât şi la cea din Croaţia, de la Zadar. La această din urmă etapă, jucătorul bulgar s-a simţit rău şi s-a retras din competiţie după meciul cu Borna Ciorici. Dimitrov a plecat la Monaco, unde locuieşte, şi apoi a anunţat că a contractat virusul Sars-CoV-2.

Novak Djokovici a afirmat, marţi, că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după participarea la Adria Tour, turneu organizat în Serbia şi Croaţia la iniţiativa sa. Pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii în cele două țări, acestea nu au fost aplicate iar participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Tour, cât şi la Zadar.

Redactor: Mihaela Țânțaru