Tarifele hotelurilor de pe litoral vor fi reduse

Tarifele hotelurilor de pe litoral vor fi reduse, de la 20 august, cu până la 30%. Clienţii vor urma să plătească între 45 de lei pe zi de persoană la un hotel de două stele în Saturn sau Venus până la 210 lei la un hotel de patru stele în Mamaia. De la 1 septembrie, preţurile vor scădea cu încă 30%.

Sărbătoarea Sfintei Maria a adus cel mai aglomerat weekend pe litoral.

„Spre deosebire de anii precedenţi, sărbătoarea a căzut sâmbătă, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face să fie un sfârşit de săptămână obişnuit din punct de vedere al încasărilor pe litoral. După această dată, tarifele încep să se diminueze treptat, astfel că după 20 august scăderea va ajunge la 30%”, declarație Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În sudul litoralului, turiştii se pot caza din 20 august la un hotel de 2 stele la preţuri cuprinse între 45 lei şi 80 lei pe noapte, fără mic dejun, iar la un hotel de 4 stele vor achita pentru o noapte între 130 lei şi 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus. Pentru staţiunea Mamaia, tarifele la un hotel de 2 stele variază între 85 de lei şi 98 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4 stele preţurile sunt între 120 lei şi 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus.

Tarifele vor fi valabile în perioada 20-31 august, după care vor scădea cu încă 30% din septembrie.

„În această perioadă, în weekend-urile din vârf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe litoral este de 90-100%, iar în cursul săptămânii este mai scăzut, ajungând la 70-80%. Toate hotelurile dispun de camere libere”, declarație Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Tarifele pe litoral au urcat cu până la 30% de la 15 august, odată cu intrarea în vârful de sezon, cele mai scumpe pachete fiind vândute în Mamaia, iar cele mai ieftine în staţiunile din sud.

Redactor: Andreea Iliescu