Tarife majorate la cazarea pe litoral

Cazarea la hotelurile de pe litoral se scumpește, de astăzi, cu 10-15%. Tarifele percepute în unităţile hoteliere de la mare vor fi de la 60 la 260 de lei pe zi de persoană, în funcţie de staţiune, de clasificarea hotelului şi de numărul de mese oferite.

Hotelurile care pina acum aveau un grad de ocupare de 60% s-au trezit dintr-o data asaltate de turistii sositi in concediu. Din 2 iulie, un sejur de șase nopti la Mamaia, cu mic dejun inclus, la un hotel de două stele, va costa cu 40 de lei mai mult, de persoana, fata de cat era pana mai ieri.

Inceputul lunii iulie este considerat data momentul când litoralul intra in plin sezon estival. Numarul turistilor care ajung in statiunile de la malul marii crește considerabil. Timp de 2 luni gradul de ocupare al hotelurilor creste exponențial, iar prețurile se măresc in tranșe. Turistii veniti in vacanta pe litoral nu par speriați de aceste majorări. Ei și-au facut rezervari din timp, iar la mancare ori alte servicii, deocamdata, preturile sunt omenesti.

Dintr-o dată se simte si aglomeratia pe litoral întrucât cei mici au luat vacanta. Daca pina mai ieri gradul de ocupare al unitatilor hoteliere era la 30-40% , de astazi ating 60-80%, iar în doua saptamani vom fi in “full sezon”, cu gradul de ocupare de 100% . Atunci va fi si ultimul prag al scumpirilor, iar aglomeratia va fi maxima.

Meteorologii au vesti bune: sunt 30 de grade in aer, cer senin, soare stralucitor, iar apa marii deja se-apropie de 20 de grade Celsius. Sâmbătă, la pranz, jumatate din oamenii de pe plaja erau in apa. Si-n zilele urmatoare vremea se va menține ideală pentru o vacanță la mare.

Redactor: Mihaela Ciorbaru