Tăriceanu atacă Guvernul României

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt înscris în cursa electorală pentru Primăria Capitalei, a lansat un nou atac la adresa Guvernului Orban pe care l-a acuzat, în primă fază, că s-ar fi folosit de medici şi pandemia cu  coronavirus pentru a-şi face campanie electorală.

De data aceasta,Tăriceanu afirmă că premierul ar folosi şi maşinile poliţiei în acelaşi scop. Practic, Tăriceanu reproşează executivului culorile alese pentru colantarea maşinilor folosite de agenţii de poliţie similare cu cele de pe sigla Partidului Naţional Liberal.

„Guvernul nu lasă pe dinafara campaniei electorale nici una dintre instituțiile publice. După ce au transformat coronavirusul în agent electoral și pe medici în purtători de cuvânt ai politrucilor, acum este rândul Poliției Române să-și aducă contribuția la victoria PNL-iștilor!

Doar așa îmi pot explica de ce Poliția Română își redecorează mașinile în galben – albastru. Adică, exact culorile PNL!

Ideea este următoarea: în loc să dați banii pe vopsit mașini și schimbat uniforme, mai bine luptați-vă cu interlopii. Băgați mai mulți agenți pe stradă și mai puțini prin birouri. Arătați că nu politica este crezul vostru, ci siguranța cetățeanului!(…)  dacă vor câştiga alţii alegerile, aveţi pregătite şi alte culori pentru revopsirea maşinilor?” a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

Precizăm că, potrivit într-un comunicat de presă transmis joi, de către reprezentanții Poliției Române, autospecialele noi au fost recolantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, autocolantele fiind de calitate ridicată. În acest fel, noul design este în concordanță cu cel al altor state UE, iar orice cetățean va putea recunoaște acest tip de model în Europa. De asemenea, mașinile Poliției se vor diferenția mai clar de cele ale Poliției Locale.

Redactor: Oana Jărloianu