Târgul Toamnei la Ovidiu

Pentru 4 zile, platoul Centrului Cultural „Elena Roizen„ din Ovidiu, este locul de desfasurare al evenimentului intitulat Târgul Toamnei – editia 2017. Altfel spus, intr-un cadru festiv, au fost deschise portile celui mai profitabil targ de legume si fructe din orasul Ovidiu. Localnicii au pentru ce se bucura deoarece preturile produselor agricole sunt mici si permit tuturor sa se aprovizioneze pentru iarna.

Tot astazi, Orasul Ovidiu si-a prezentat si noua asociatie agricola „Poiana lui Ovidiu”, organism care are ca principal scop sustinerea producatorilor locali.

La inițiativa primarului orașului Ovidiu, George Scupra, asociația își propune să extindă platforma producătorilor locali, promovând și valorificând produsele cu specific românesc din producția proprie.

Asociația „Poiana lui Ovidiu„ cuprinde 51 de membri, crescători de animale, apicultori, floricultori, legumicultori și viticultori.  Pe lângă susținerea financiară a cestei asociații de către administrația publică locală, noua structură va reprezenta păroducătorii locali în relația cu alte instituții.

Timp de 4 zile, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen„ din Ovidiu, se desfășoară Târgul Toamnei. Organizatorii au pregătit o diversitate de produse tradiționale și un program artistic de exccepție.

Totodată, în weekend, localnicii și nu numai sunt invitați să participe la producerea și degustare tradițională de must, urmată de sărbătoarea plăcintelor. Astfel, pe parcursul celor patru zile, locuitorii din Ovidiu, dar și din localitățile învecinate, vor avea ocazia să își facă aprovizionarea pentru sezonul rece cu produse de calitate. Evenimentul este organizat de Primăria Ovidiu, în colaborare cu producătorii agricoli locali și cu Asociația Țăranii Dobrogeni. Târgul Toamnei se desfășoară de joi până duminică, în intervalul orar 08.00 – 19.00, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen„ din Ovidiu.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea