Târg internațional de universități organizat la Constanța

Elevii din Constanța sunt tot mai interesați să urmeze cursurile facultăților din Europa și nu numai. Peste 30 de universități și-au prezentat oferta educațională pentru anul universitar următor la malul mării. Elevii din anii terminali de liceu se informează din timp cu privire la oportunitățile pe care le au atunci când vor deveni studenți.

Universități din Marea Britanie, Elveţia, Germania, Franţa, SUA, Olanda, Spania, dar şi din România și-au prezentat programele de studii la un târg educaţional organizat la Constanța.

Organizatorii au pus la dispoziție autocare și microbuze școlilor din județele Constanța, Tulcea și Ialomița astfel încât la târg să ajungă cât mai mulți viitor studenți. Chiar dacă unii aleg să rămână în țară pentru studiile universitare, la fel de mulți pleacă în străinătate, iar prin astfel de evenimente le este facilitat accesul la informații directe cu privire la ofertele educaționale care îi interesează.

Universitățile mari din Europa sunt tot mai interesate de tinerii români, cunoscut fiind faptul că aceștia sunt studenți conștiincioși și cu rezultate foarte bune. La mare căutare sunt facultățile de bussiness, dar nu numai. În Londra de exemplu, la Universitatea Zayn, unul dintre cele mai populare programe de studii este cel dedicat artelor.

Nici universitățile din țară nu sunt mai prejos. Universitate Ovidius din Constanța este, probabil, cea mai cunoscută instituție de învățământ din sud-estul țării și are peste 80 de programe de licență.

Aceasta a fost cea de-a VII-a ediție a târgului, iar următoarea va avea loc pe 12 octombrie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea