Târg de antichităţi în Constanţa (VIDEO)

Fântâni arteziene din secolul 19, cufere pentru zestre din vremea străbunilor noştri şi obiecte de artă cu poveşti impresionante. Toate acestea pot fi găsite la Târgul de antichităţi din Constanţa. Colecţionarii spun că greutăţile financiare sunt cele care îi obligă să scoată la vânzare aceste obiecte. Pe de altă parte însă, cumpărătorii nu se înghesuie. Văd, se bucură, dar nu scot banii din buzunare pentru că… trăim în alte vremuri acum.

Domnul Nicolae colecţionează antichităţi de aproape două decenii. Este o pasiune care s-a transmis de la o generaţie la alta şi pe care a transformat-o într-un stil de viaţ. Iubeşte toate obiectele pe care le-a adunat de-a lungul timpului, dar criza l-a făcut să le scoată pe toate la vânzare…

Cel mai valoros obiect costă şase mii de euro. Este o fântână arteziană veche de peste două secole.

Alături de obiectele de artă sunt expuse şi piese de mobilier “de pe vremea bunicii”, dar şi diferite instrumente folosite în gospodăriei.

Constănţenii privesc cu plăcere colecţiile, dar nu se avântă să le şi cumpere. Oamenii spun că, oricât de frumoase ar fi, vremea lor a trecut şi nu ar avea unde să le afişeze.

Preţurile pornesc de la câteva zeci de lei şi ajung până la câteva mii de euro.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc