Târg cu colinde și prăjituri

Unul dintre cele mai mari târguri de sărbători dedicate elevilor din Mangalia a avut loc în acest weekend. Ajunsă la cea de a patra ediţie, „Gala Crăciunului“ are drept scop strângerea de fonduri pentru înzestrarea claselor de curs ale școlii Gala Galaction. Părinţi, bunici, copii, dar şi cadre didactice s-au pregătit cu spor, astfel încât suma de bani să depăşească orice record. Au fost organizate runde de licitaţii ale obiectelor confecţionate de elevi, tombole, alături de tradiţionalul târg de prăjituri “home-made“, pregătite de mamele şi bunicile şcolarilor.

Mămicile au pus la vânzare, la preţuri modice, tarte cu fructe, prăjiuri sub formă de omuleţi de zăpadă, prăjitură kinder “de casă”, mini-checuri, plăcintă cu tot soiul de umpluturi, brioşe, dar şi dulciuri de post. Le-au făcut cu ochiul celor mici şi cozonacii, dar şi torturile cu zmeură şi ananas.

Scopul Galei este de a strânge fonduri pentru o mai bună desfăşurare a activităţii în şcoală.

Elevii de la toate clasele, începând cu grupa pregătitoare şi până la clasele a VIII-a, au prezentat programe artistice, recitaluri, colinde, sau dansuri populare şi latino. La final, toţi copiii au primit cadouri oferite de Centrul Creştin “Callatis”, în cadrul Proiectului “Operation Christmas Child“.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin