Tărâmurile de la malul mării, ilustrate așa cum nu v-ați imaginat pînă acum!

Cel mai recent volum lansat de criticul de artă și directorul Muzeului de la malul mării, Doina Păuleanu, dezvăluie o poveste fascinantă a istoriei Constanței, orașul pe care Regele Carol I l-a așezat pe harta celor mai atractive destinații din România.

Moscheea regală Carol I, faleza de pe malul mării și bătrînul Cazino și Cuibul Reginei, sunt doar cîteva dintre valorile de patrimoniu pe care le puteți redescoperi din paginile celei mai recente scriituri a Doinei Păuleanu, publicată de Monitorul Oficial.

„Regalitatea și Marea” a fost catalogată drept o adevărată monografie a Dobrogei, iar cei care au citit deja volumul spun că dincolo de poveștile fascinante ilustrate de autoare, constănțenii au obligația morală de a duce mai departe moștenirea culturală. Printre ei se numără și Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Cristinel Dragomir, prezent la evenimentul de lansare.

Criticul de artă și directorul Muzeului constănțean spune că tocmai acesta a fost muza care a stat la baza creației sale.

Cartea poate fi găsită deja în librării, iar pentru că este vorba de istoria orașului nostru, constănțeanca Doina Păuleanu a ținut să lanseze volumul și la malul mării. La eveniment au fost prezenți membri ai administrației locale, critici de artă, scriitori dar și prieteni și apropiați ai autoarei.

Redactor: Andreea Barbu