Tărâmul Magic al Crăciunului își deschide porțile

Festivalul Iernii 2016 deschide… Tărâmul magic al Crăciunului. În decembrie, în preajma sărbătorilor,  locuitorii Constanței, în special cei mici, își vor concentra atenția spre Tărâmul Magic al Crăciunului! Timp de o lună, Ţara Piticilor va deveni centrul artistic, cultural şi spiritual activ al Constanţei, în cadrul acestui spectaculos, eveniment-concept în premieră la Constanța.

”A fost odată ca niciodată, că daca n-ar fi nu s-ar povesti… A fost odată un tărâm de basm, care a aparut prin magie, pe malul unui lac, intr-o țară a copilăriei având ca hotare râsetele copiilor. Locuitorii orașului au aflat de minune și au venit să-l vadă și, fermecați, au rămas timp de o lună, caci în acest ținut poveștile nu se măsoară în clipe, ci în zâmete…va urma… ”.  Cam așa începe povestea Tărâmului magic al Crăciunului. Un eveniment-concept în premieră în România, special gândit pentru copii, vine la Constanţa în luna decembrie. De la începutul lunii şi până pe 30 decembrie, Ţara Piticilor va deveni Tărâmul Magic al Crăciunului, populat aşa cum se cuvine, cu personaje din poveşti vechi şi noi, aparţinând copilăriilor tuturor generaţiilor. Publicul va deveni parte din poveste, participând activ la spectacole, alături de sutele de animatori şi personaje de basm.

Ajutoarele Moșului au lăsat treaba pentru căteva momente și au vizitat diferite școli din Constanța.

În atelierele lui Moş Crăciun, copiii vor fi antrenaţi în multiple activităţi educative şi artistice. Îi vor compune scrisori Moşului, vor deveni bucătari, actori, dansatori, jurnalişti la Gazeta Moşului, vor învăţa să deseneze, să se comporte potrivit Codului Bunelor Maniere, să scrie şi să citească poveşti, să facă jucării şi multe altele. În plus, vor fi încântați de spectacolele de pe scena special amenajată.  Nici părinţii sau bunicii nu au fost uitaţi. Organizatorii le vor pune la dispoziţie Târgul de Crăciun, unde vor găsi o gamă extrem de variată de produse şi dulciuri specifice perioadei Sărbătorilor,pentru toate gusturile și buzunarele.

Așasar, copii, parinți, bunici, începând din prima zi de iarnă, Moșul vă așteaptă în Tărâmul Magic al Crăciunului, până pe 30 decembrie, acolo unde dorințele se îndeplinesc.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea