Ţara noastră va fi reprezentată la Eurovision de trupa Mandinga!

Câștigătorul fazei naționale a Eurovision 2012 va reprezenta România în prima semifinală a concursului. Această etapă este programată pe 22 mai. Dacă se califică, reprezentantul României va cânta în finala Eurovision la data de 26 mai 2012. Sâmbătă seară, trupa Mandinga a fost aleasă să ne reprezinte. Ei vor merge la Eurovision cu melodia “Zeleilah”, compusă de Costi Ioniță.

La preselecție a mai participat și fostul membru al trupei Gaz pe Foc, Lucian Viziru, care nu a fost mulțumit de modul în care au avut loc audiţiile pentru alegerea celor 15 piese care vor intra în selecţia naţională. Pentru acest lucru, el a cerut descalificarea României. Mai mult, cântăreţul a depus o plângere la DNA, împotriva membrilor juriului. Neregulile sesizate de artist într-o plângere la DNA şi o contestaţie la TVR au avut ecou până la oficialii Eurovision. Acum România riscă să fie descalificată din competiţia pe 26 mai, la Baku.

Dan Manoliu nu a dorit să răspundă acuzaţiilor făcute de Lucian Viziru. Concursul merge însă mai departe, România îşi va alege în această seară reprezentatul pentru Eurovision 2012.

Redactor: Doina Sirbu