Tânăr înecat la Costinești

Un tanar de doar 18 ani din Braila, venit in vacanță cu prietenii, a dispărut în valuri. Iesise cu o saltea iar curentii l-au tras in larg. O prietena l-a observat de pe mal și a incercat sa il salveze. Nici ea insa nu a mai reusit sa faca fata curentilor iar un turist de pe mal a intrat dupa ea. A reuist sa o aduca teafara la mal insa baiatul de 18 ani disparuse deja. Scafandrii militari chemati la fata locului l-au cautat mai bine de doua ore dar au sistat operatiunile din cauza intunericului. Le vor relua astazi. In sudul litoralului a fost arborat steagul rosu.

Era trecut de ora 19 când un tânăr de 18 ani, împreună cu prietenii lui au venit în zona Golfului Francez din Costinești să facă o baie. La un moment dat adolescentul a intrat singur în apă cu o saltea. S-a departat de țărm, iar în larg un val mai mare l-a răsturnat. Nu știa să înoate, iar o prietenă de pe mal care a asistat la teribila scenă, a încercat să îl salveze.

Omul , înotător de performanță, și-a dat seama că își riscă viața și a decis să se întoarcă la mal. A alertat imediat autoritățile, iar la fața locului au sosit la scurt timp medicii de la SMURD și scafandrii militari. Aceștia au intrat de mai multe ori în apă și au verificat zona, din păcate fără nici un rezultat.

Zona în care tânărul a dispărut nu este amenajată și nici nu are salvamar. Băiatul este din Brăila, iar prietenii spun că de curând a fost admis primul pe listă la Academia Forțelor Aeriene. Dorința lui cea mai mare era sa devină pilot. Căutările vor fi reluate și vor continua până ce trupul tanarului va fi găsit. Tot ieri, la Olimp un bărbat în vârstă de 70 de ani a intrat în apă și a fost tras de curenți la fund și dus în larg mai bine de 700 de metri. Trupul lui a fost observat de turiștii care făceau plajă în zona vilei de protocol a președintelui Iohannis de la Neptun. Salvamarii au fost nevoiti să ceară aprobare pentru a interveni. În cele din urmă a fost scos din apă și resuscitat. A fost transportat la spitalul dn Mangalia însă, în cele din urmă, a decedat. Alți doi tineri au fost salvați la Eforie de salvamari.

Redactor: Bogdan Bolojan