Tablouri din … scrum

Arta nu are graniţe! O demonstrează din plin o tanara artista din Constanţa, care a face din scrumul de țigara, ceara, pamantul, painea si chiar vinul, adevarate opera de arta Tablourile care ies din mainile ei sunt pline de culoare. Cele mai multe ii infatiseaza pe marii artisti ai tarii. Nu vrea sa le vanda ci sa le doneze rudelor acestora ori s ale expuna in centrele culturale din tara care le poarta numele.

Cristiana Georgescu stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii. Si-a pierdut tatal tocmai din cauza acestui viciu, pe care si ea l-a avut o buna bucata de vreme. Pana cand a decis insa ca e momentul sa se opreasca si sa transforme viciul intr-o pasiune deloc nociva. Asa a ajuns sa transforme scumul in materie prima pentru realizarea de tablouri.

Incet incet din mana Cristianei au inceput sa prinda viata adevarate opere de arta. Printre ele basoreliefuri realizate din scum si ceara a unor celebri actori si regizori romani.

O lucrare de-a sa prinde viață în luni de zile, dar Cristiana nu se plange. Pune multa pasiune in ceea ce face.

Ceara si tutunul sunt insa doar doua dintre multele multele materiale neconventionale la care apeleaza artista. Uneori foloseste cuie, scoici si chiar suvite de par. Una dintre creatiile mai putin conventionale semnate de ea, este crucificarea lui Isus Christos. Pentru realizarea lucrarii a folosit pamant, ceara si paine inmuiata in vina.

Cristiana Georgescu nu-și câștigă existența din artă, ci din meseria de hairstylist, pe care o practică tot cu imaginație. Visul ei este insa să aibă propria expoziție.

Redactor: Andreea Barbu