Tablete pentru copiii din Limanu și Peștera

Au fost achiziționate 400 de tablete și cartele SIM cu acces la internet pentru copiii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Limanu și 2 Mai.  

Lucrul acesta a fost posibil în urma unui proiect derulat de Primăria și Consiliul Local al comunei Limanu, „Învăţarea rămâne deschisă chiar şi cu şcoala închisă”.

„Am început să distribuim tablete și cartele SIM copiilor din Limanu. Este vorba despre un proiect comun între școală și Primărie. (…)miercuri(…) ar trebui să înceapă din nou cursurile online. Părinții vin, iau tabletele, semnează un contract și li se spune cum funcționează și cum vor aplica platformele educaționle.” a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu

Mulți copii din mediul rural nu beneficiază de aceste dispositive, atât de necesare pentru continuarea procesului de învățare.

„Foarte mulți copii din mediul rural nu au acces la internet. Nu au aparatura necesară: calculator, laptop sau alte mijloace cu care pot face cursurile online. Cadrele didactice nu își puteau desfășura orele online, iar acum o pot face, iar nimeni nu va rămâne în urmă cu procesul de învățare. La noi în comună, fiecare clasă din școală este dotată cu tablă inteligentă, laptopuri și videoproiectoare”, a mai afirmat Daniel Georgescu.

O rezolvare similară a găsit și administrația locală a comunei contănțene Peștera. Conducerea primăriei a decis să anuleze evenimentul „Ziua Comunei”, dar şi cel dedicat copiilor de 1 iunie, iar din banii respectivi a cumpărat tablete pentru elevi şi profesori.

Potrivit estimărilor preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și nu pot participa la cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească soluții până la încheierea anului școlar, iar până la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

Redactor: Oana Jărloianu