Tabara de vara Atlantycron şi-a deschis astăzi porţile la Cernavodă

Academia de vară pentru tineret, Atlantycron a reunit la Cernavodă participanţi veniţi din toate colţurile ţării şi organizatori care şi-au dat întâlnire în sediul casei de cultura pentru a pune la punct ultimele detalii. Deși participanții au sosit deja, deschiderea oficială a Academiei are loc sambata, urmând ca evenimentul să ia sfarșit pe 12 august. Atelierele de știință, robotică, artă și astronomie sunt doar câteva dintre activitățile pe care le vor avea tinerii participanți.

În tot acest timp, tinerii vor putea participa la diferite programe de învățare și dezvoltare în domenii precum știință, artă și sport. De asemenea, programul din acest an oferă și un număr însemnat de cursuri și conferințe.

Cu o tradiție bogată, Atlantykron reprezintă una dintre cele mai importante academii de vară de calibru internaţional. Oameni de știinţă vin să predea, voluntar aici, cunoştinţele lor elevilor de toate vârstele, iar toți sunt animați de aceeași dorință, aceea de a  comunica despre viitor. La rândul lor şi elevii veterani ai academiei Atalntycron predau cursuri pe diferite teme, împărtăşesc din experientele lor şi îi iniţiază pe nou veniţi.

 “Inelul de piatră”, cum îi zic localnicii, este o insulă sălbatică a Dunării care, pentru câteva zile din mijlocul verii, se transformă  într-un spațiu cultural, însuflețit de o atmosferă boemă.  Tineri și copii, actori și muzicieni, oameni de artă și de știință deopotrivă din întreaga lume iau parte la acest eveniment unic.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca