Tabără de Iconografie, la Mănăstirea Sfântul Ioan Casian

Iubitori ai icoanei din întreaga ţară, participă, săptămâna aceasta, la Tabăra de Iconografie de la  Mănăstirea Sfântul Ioan Casian din comuna Târgușor.

Potrivit organizatorilor, locaţia taberei precum şi atmosfera spirituală din cadrul mănăstirii oferă un mediu adecvat realizării icoanelor, totul contribuind din plin la liniştea sufletească a participanţilor, la însuşirea de cunoştinţe noi referitoare la semnificaţia icoanelor şi la însemnătatea acestora. Începători sau nu, participantii beneficiază de cursuri intensive de pictură de icoane pe lemn în tehnica bizantină.

Cea de-a patra ediție a taberei se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni, iar fiecare participant va putea pleca acasă cu icoana pictată. Mănăstirea Sfântul Ioan Casian se află pe Dealul Casienilor din Dobrogea, pe locuri creştine autentice care păstrează încă duhul de linişte şi înălţime al monahismului. Dealul Casienilor este centrul unor situri arheologice în parte necercetate, un ansamblu de grote şi adăposturi uitate.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin