Sute de plicuri care conţineau produse halucinogene au fost depistate la timp

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit să destructureze o grupare infracţională din municipiul Constanţa, suspectată că desfăşura activităţi de comercializare stradală a unor produse cu efecte psihoactive. În urma celor 11 percheziţii domiciliare a reieşit că cei 12 membri, cu vârste între 17 şi 52 de ani, toţi din Constanţa, au procurat, transportat, depozitat, ambalat şi ulterior, pus în vânzare substanţe halucinogene. Acestea erau vândute consumatorilor din Constanţa cu sume cuprinse între 10-20 de lei per doză.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de reţinere, iar persoanele vizate au fost conduse la Parchet pentru audieri. Cercetările continuă faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Cu această ocazie, poliţiştii IPJ Constanţa şi cei din cadrul Serviciului Antidrog vor să tragă un semnal de alarmă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au mai găsit şi un cântar electronic, sume importante de bani şi un dispozitiv de supraveghere stradală, menit să îi filmeze pe poliţişti dacă se află în zonă. Datorită acestui dispozitiv, dealerii de droguri ştiau când autorităţile se află în preajmă şi puneau punct oricărei tranzacţii. De asemenea, la locuinţa unuia dintre suspecţi a fost găsit şi un pistol cu aer comprimat, calibru 6 mm, 1.000 de proiectile metalice de acelaşi calibru şi mai multe arme albe.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima