Sute de pensionari cernavodeni vor beneficia în curând de pachete cu alimente (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_QwjB_5k5pk[/youtube]Unul dintre proiectele majore aprobate în ședința consiliului local Cernavodă a fost implementarea proiectului social “Respect și sprijin pentru seniorii orașului nostru”. Proiectul a fost inițiat de primarul Gheorghe Hânsă și va ajuta pensionarii cu venituri mici din oraș, prin acordarea de pachete cu alimente. Beneficiarii sunt batrînii cu pensii până la 600 de lei inclusiv, dar și cei cu vârste peste 60 de ani care nu realizează venituri sau beneficiază de venit minim garantat.

Un pui, un kilogram de ulei, zahăr, orez si faina sunt produsele pe care oamenii le vor găsi în pachetele cu alimente. Acestea vor ajunge pe mesele bătrânilor în preajma sărbătorilor importante din an precum Lăsata secului, Paște, Sf. Maria și Craciun, dar și de Ziua Interațională a persoanelor vârstnice sau sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel.

Pentru întocmirea dosarelor de acordare a pachetelor, pensionarii și cele două categorii de persoane vârstnice din Cernavodă, care întrunesc condițiile necesare, se pot prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială cu cartea de identitate, un cupon de pensie sau adeverință, după caz.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.