Sute de năvodăreni au luat parte la slujba dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva

Cu mic cu mare, enoriașii au participat la slujba și s-au rugat pentru pace și sănătate. Preacuvioasa reprezintă pentru năvodăreni ocrotitoarea orașului dar și a lăcașului de cult, care a fost constuit “ sub amenințarea buldozerelor comuniste”.

Credința le-a îndrumat și în acest an pașii năvodărenilor către biserică , în ziua sărbătoririi Sfintei Parascheva. Copii, adolescenți sau bătrâni, cu toții au ținut să ia parte la slujbă și să se roage făcătoarei de minuni, chiar la biserica ce-i poartă hramul de două decenii. Pacea și sănătatea au fost principalele dorințe ale enoriașilor.

Sfânta Cuvioasă Parascheva est cunoscută în credința ortodoxă ca un simbol al credinței făcând fapte bune atât în timpul vieții dar și după trecerea în rândul celor drepți.

Biserica din Năvodari, ce poartă hramul Precuvioasei, a fost ocrotită de amenințările comuniste din perioada în care a fost construită . Pentru că în acel moment, orașul nu avea o biserică adevărată, în 1988 s-a pus prima piatra de temelie iar pe parcursul iernii din acel an s-a lucrat continuu. Lăcașul de cult a fost protejat si a devenit prima biserică din oraș.

În ziua dedicată Precuvioasei Parascheva, enoriașii trebuie să țină post și să nu muncească, să îi ajute pe cei săraci și să ia parte la slujbe.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea