Sute de credincioşi constănţeni au venit dis de dimineaţa la Biserica din parcul Tăbăcărie (VIDEO)

Sute de credincioşi constănţeni au venit dis de dimineaţa la Biserica din parcul Tăbăcărie ce poartă numele Sfintelui Mare Mucenic Mina pentru a se ruga ca sfântul să îi ferească de necazuri. Slujba a fost ţinută de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sfântul Mina a trăit în timpul împăraţilor Diocleţian şi Maximilian. În tradiţia ortodoxă, Sfântul Mare Mucenic Mina este cunoscut ca fiind grabnic ajutător al celor ce au suferit pagube. Printre minunile cele mai cunoscute săvârşite de acesta se numără învierea unui creştin, vindecarea unei femei mute şi a unui şchiop.

Biserica din parcul Tăbăcărie ce poartă numele Sfîntului Mare Mucenic Mina, a devenit neîncăpătoare pentru  constănţenii care s-au rugat  ca sfântul să îi ferească de necazuri.

Oamenii cred că rugăciunile către Sfântul  Mina, care este şi ocrotitorul păgubiţilor,  pot face minuni. Mulţi dintre ei cunosc semnificaţia zilei de astăzi şi din această cauză au venit la biserica.

La biserica Sfântul Mina au fost aduse şi moaştele Sfântului la care credincioşii se pot închina  timp de câteva zile. Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi alături de  Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. La sfârşitul Liturghiei, credincioşii au primit pahare pline cu colivă.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru