Sute de copii din Republica Moldova au ajuns pe litoralul românesc

Parteneriatul ce presupune înfrățirea cu localități din Republica Moldova a fost încheiat anul trecut  când peste 500 de elevi au vizitat litoralul românesc. În acest început de săptămână, 200 de elevi din Republica Moldova vor petrece o vacanță de o săptămână în județul Constanța. Alți 150 de copii din ţara vecină au vizitat Constanţa săptămâna trecută. Elevii au venit însoțiți de primari și reprezentanți ai administrației publice din Moldova.  Acest schimb de experință între copiii și reprezentanții administrațiilor locale a devenit deja o tradiție pentru comuna Cumpăna care a pus bazele parteneriatui în urmă cu 8 ani. Copiii care beneficiază de program sunt selectați în funcție de performanțele școlare.

Autorităţile din Republica Moldova se declară mulțumite de colaborare mai ales că elevii vor avea ocazia să viziteze locurile și peisajele despre care au citit.

Chiar dacă vremea nu este potrivită pentru plajă și o baie în mare, elevii sunt convinși că vor avea parte de o vacanță frumoasă și işi vor face prieteni noi.

În semn de apreciere, moldovenii  au venit cu daruri pentru autoritățile din Cumpăna, iar acestea la rândul lor le-au oferit simbolul comunei, cadranul solar cu cap de bour precum și monografia zonei.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu