Sute de constănțeni la urgență

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au avut un Crăciun solicitant din pricina petrecăreților. În acest caz a fost nevoie de intervenția lor în peste 500 de cazuri.

Mâncărurile tradiționale de Crăciun precum toba, caltaboșul, cârnații şi alcoolul nu le-au picat întocmai bine la stomac constănțenilor. Cadrele medicale susțin că aceștia au mâncat mai mult decât trebuia, la masa de Crăciun, astfel un număr de 363 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Numărul solicitărilor este mult mai mare față de o zi obișnuită, însă, ca în fiecare an de sărbători, românii uită să fie cumpătați. Medicii susțin că nu numai mâncarea le-a dat bătăi de cap constănțenilor ci și alcoolul.

De precizat este și faptul că, medicii de la Serviciul de Ambulanță al județului Constanța  vor avea program de lucru normal în această perioadă.  De asemenea cele trei centre de permanență din județ, respectiv centrele de permanență Cogealac, Năvodari și Cumpăna, vor asigura asistență medicală de urgență non-stop cu linie de gardă.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea