Sute de constănțeni au primit locuințe (VIDEO)

Aproape 1500 de constănțeni care nu aveau un acoperiș deasupra capului au primit astăzi apartamente în cartierul Henri Coandă.  Prezent la  inaugurarea celor şapte blocuri, primarul Constanței Radu Mazăre, i-a asigurat pe sutele de nevoiaşi care au depus cereri, dar nu au primit încă o astfel de locuinţă, că problemele lor vor fi rezolvate …până în primăvară.

Nu puțini au fost aceia care s-au arătat nemulțumiți că nu au beneficiat și ei de o locuință socială în cartierul Henri Coandă. Celor care nu au primit acum locuință, primarul Rdau Mazăre le-a promis că le va rezolva cererile până în primăvară. Inaugurarea celor 7 blocuri a fost făcută în prezența autorităților locale și a ÎnaltpreaSfinției Sale, Teodosie, Arhipeiscopul Tomisului.

Complexul va dispune de un magazin pentru pensionari cu prețuri reduse, de un spațiu de joacă pentru copii, de o biserică, iar la propunerea unui locatar și de un punct sanitar.

După încheirea ceremoniei de inaugurare, primarul Constanței a intrat în blocuri să verifice starea locuințelor. Unul dintre locatari a întâmpinat autoritățle cu pâine și sare. Primarul a avertizat însă că cei care nu vor respecta contractul și vor distruge locuințele vor fi dați afară.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, Radu Mazăre a primit o cruce de aur cu aghiazma de la muntele Athos din partea Arhiepiscopului Teodosie.

Peste două luni, vor fi inaugurate alte patru blocuri din cartierul Henri Coandă.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru