Sute de animale fara stapan din Cernavoda si zonele limitrofe au incepand de astazi o noua casă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=guAASPTOM0k[/youtube]Asociatia “Save the Dogs and other animals” a inaugurat langa Cernavoda primul adăpost la standarde europene pentru animale abandonate. Sub numele Footprints of Joy, biobaza moderna gazduieste in zeci de ţarcuri caini si cabaline in cautare de stapani.

Ziua mondiala a animalelor a fost marcata la Cernavodă prin inaugurarea unei biobaze moderne, la cativa km de oraş. Gazdele evenimentului au fost ambasadorul Italiei la Bucuresti Mario Cospito, ambasadorul Regatului Unit, Martin Harris, europarlamentarul Andrea Zanoni si primarul cernavodean, Gheorghe Hansa.

Evenimentul s-a bucurat si de prezenta politicianului Vadim Tudor care s-a declarat un iubitor al animalelor.

Botezat Footprints of Joy, noul amplasament este primul refugiu pentru animalele abandonate din Romania,  realizat la standarde europene si isi propune sa devina o structură model pentru întreaga ţară. Biobaza va asigura cainilor si cabalinelor fara stapan servicii medicale, ingrijire permanenta și hrana zilnică.

Primaria Cernavodă a reluat cu Asociatia Save the Dogs o mai veche colaborare privind gestionarea animalelor fără stăpân.

Adăpostul de langa Cernavoda se intinde pe 5 ha si dispune de dotari de ultima generatie, cu un impact minim asupra mediului. Tarcurile generoase, cu spatii interioare si exterioare acoperite, gazduiesc 400 de caini si 70 de cai si magarusi. In viitorul apropiat se doreste amenajarea unui nou adapost si pentru feline, precum si o clinica veterinara moderna.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae

 

4 thoughts on “Sute de animale fara stapan din Cernavoda si zonele limitrofe au incepand de astazi o noua casă (VIDEO)

 • 5 octombrie 2012 at 23:54
  Permalink

  FELICITARI!Un exemplu bun de urmat in toata tara. Dorim sa ne implicam.Cum sa procedam? Sunt multe animale care au nevoie de adapost.Va rugam sa detaliati de
  mersul de primire. Multumim.

  Reply
 • 6 octombrie 2012 at 18:51
  Permalink

  Draga Florica,
  in adapostul intra catei care asociata noastra gaseste pe strada in situatii de pericol, loviti, batuti, otraviti, calcati de masina. Pe urma sunt cain care lumea vrea sa ucida, din diverse motive, si incercam sa i primim si e ei. suntem depasiti de numarul anmalelor, avem mii de cereri dar putem lua numa pe baza de plecari s oricum, numai de pe teritoriul Medgidia-Cernavoda. Cu bine.

  Reply
 • 8 octombrie 2012 at 20:40
  Permalink

  buna seara! ey sunt presedintele unei asociatii de protectia animalelor din baile herculane ( 175 km pe soseaua timisoara -bucuresti) si ac vrea sa stiu daca aveti asociatii partenere care m-ar putea ajuta sa construiesc asa ceva in zona. detin teren. actualmente avem un adapost improvizat in care am grija de aprox. 60-80 de caini. astept un raspuns din partea dvs. o zi buna!

  Reply
 • 10 octombrie 2012 at 10:14
  Permalink

  Sara draga,
  Multumesc pentru raspuns. Sper ca in viitor sa dezvolți adapostul si sa cuprinzi cu filiale intreaga tara. Totuși ,,lasa uasa deschisa,, numai asa vei reusi.
  Cu bine,

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.