Suspiciuni de mită electorală la Hârșova

Trei bărbați din Hârșova, angajați ai primăriei, sunt cercetați pentru dare de mită electorală. Aceștia au fost surprinși de polițiști în timp ce ofereau rechizite școlare pe stradă, dintr-o dubă a instituției unde erau angajați. Deși bărbații au negat că ar avea vreo legătură cu campania electorală, oamenii legii au deschis o anchetă.

Polițiștii din Hârșova au fost sesizați, joi după-amiază, că în oraș se distribuie diferite obiecte în scop electoral. Odată  ieșiți în teren, oamenii legii au identificat, pe una din arterele rutiere, o dubă, din interiorul căreia trei bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 58 de ani, toţi din Hârşova, distribuiau rechizite şcolare. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că vehiculul aparține Primăriei Hârşova, iar în interiorul acesteia au găsit mai multe rechizite școlare. De asemenea, s-a stabilit că cei trei bărbați erau angajați ai primăriei și ofereau bunurile respective pe stradă, la întâmplare, fără a ține o evidență. Cei 3 indivizi au negat că ar avea vreo legătură cu campania electorală pentru alegerile parlamentare, aflată în derulare, însă tot s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

În încercarea de a obține un punct de vedere față de acest incident, primarul Viorel Ionescu nu a putut fi contactat.  Cercetările sunt coordonate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.

Redactor: Paul Alexe