Suspiciuni de furt de produse petroliere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, 400 litri produs petrolier, fără a deţine  documente justificative.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa au desfășurat, sâmbătă, o acțiune specifică pe linia combaterii infracţiunilor cu produse accizabile, ocazie cu care au oprit pentru control, în localitatea Ion Corvin, un autoturism Ford Mondeo, în care se aflau 2 bărbați de 29 și 35 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

La verificarea mașinii, poliţiştii au descoperit în portbagaj două butoaie din tablă, în care se aflau 400 litri produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

Bărbaţii au declarat că au achiziţionat motorina pentru uz personal.de la un alt cetăţean, a  cărui identitate nu o cunosc. Existând suspiciuni în privinţa provenienţei mărfii, oamenii legii au confiscat cantitatea de motorină respectivă,  în valoare de aproximativ 1.100 lei, iar în cauză au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

De remarcat că, de cele mai multe ori, produsele petroliere descoperite de polițiști în astfel de cazuri, sunt obținute prin comiterea de infracțiuni. Mai cu seamă, din conductele petroliere sau din rezervoare. Nu demult, oamenii legii au descoperit un grup infracțional care se ocupa exclusiv cu astfel de acțiuni ilicite. Ei au fost prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau motorină cu ajutorul unei instalații improvizate, direct dintr-o conductă subterană într-o cisternă.

Redactor: Daniel Albu