Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

Conform magistraților, scrisoarea medicală depusă la dosarul cauzei comportă numeroase critici atât cu privire la formă cât și la fond. Ei susțin că Nicușor Constantinescu i-ar fi trimis doctorului modelul cu ce să apară în scrisoarea medicală.

“La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de ….2014, când inculpatul solicita medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Totodată, judecătorii mai menţionează faptul să scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului “diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic”. În aceste condiţii, instanţa a concluzionat că “există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia”.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, judecătorii Tribunalului București au dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu aceea a arestului preventiv pentru Nicușor Constantinescu. Conform unor surse neoficiale, mandatul de arestare a ajuns, în 23 iunie, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. După ce, potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, a fost emis un mandat de urmărire naţională.

Redactor: George Marinescu