Suspiciuni de evaziune fiscală în familia ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru ne vorbește zilnic despre măsurile de protecție, cu pretenția ca toată lumea să poarte măști, în condițiile în care România duce lipsă acută de asemenea echipamente.

Pe de altă parte acesta este implicat într-o afacere de familie unde se comercializează măști la un suprapreț și fără bon fiscal.

O farmacie din Huși, județul Vaslui, deținută de soția ministrului Sănătății, vinde măști medicale la un preț mai mare decât cel practicat de alte farmacii, respectiv 15 lei, în timp ce alte unități farmaceutice vând aceleași produse cu maxim 5-6 lei. Pe deasupra, farmacia respectivă nu eliberează nici bon fiscal pentru ele.

Într-un filmuleț realizat cu o cameră ascunsă se poate vedea și auzi cum farmacista explică cumpărătorului faptul că nu se poate elibera bon fiscal pentru măștile cumpărate.

Aceste aspecte pot afecta destul de grav imaginea și reputația ministrului Nelu Tătaru.

Se mai ridică un semn de întrebare și în cazul stocului de măști pe care  îl deține această afacere de familie, când alte unității nici nu au de unde se aproviziona. Se așteaptă acum o reacție a demnitarului în legătură cu această situație.

Redactor: Daniel Albu