Suspect de pedofilie, sub control judiciar

Spaniolul a ajuns în fața instanței cu propunere de arestare preventivă fiind suspectat de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, însă câteva ore mai târziu a fost pus în libertate . Magistrații Judecătoriei Constanța au respins propunerea de arestare a procurorilor, suspectul ajungând să fie cercetat sub control judiciar. Spaniolul în cauză, se pare că ar fi intrat în contact cu mai mulți băieți din același Centru de Plasament pe care îi ademenea în locuința sa.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că în vara anului 2013, inculpatul a întreţinut un act sexual oral cu persoana vătămată E. C.-M. în vârstă de 15 ani, prin abuzarea influenţei pe care o avea asupra acesteia, constând în găzduirea în mod repetat în locuinţa sa, încă din perioada în care persoana vătămată avea vârsta de 13 ani, cunoscând că aceasta avea o situaţie materială şi socială precară, precum şi prin oferirea în mod repetat de bani, mâncare, telefon, acces la calculator şi ţigări – etonobotanice, realizându-se astfel o relaţie de manipulare.

Nevoia de atașament manifestată deseori de către minorii din centrele de plasament îi determină pe aceștia să devină victime ale necunoscuților, deși sunt informați cum să evite situațiile de risc.

Decizia magistraților de lăsare în libertate a spaniolului suspect și cercetarea lui sub control judiciar, a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina