Suspect de crimă, prins la Focșani

Principalul suspect în cazul paznicului omorât în bătaie, duminica trecută, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Constanţa, un bărbat de 54 de ani, din comuna Tuzla, a fost prins de poliţişti, la Focşani.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost prins în Gara din Focșani, în jurul orei 3 a nopții de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi evitat apropierea unei patrule a poliției, ceea ce le-a dat de bănuit oamenilor legii. Aceștia i-au văzut comportamentul dubios și l-au legitimat și au realizat că au pus mâna pe un suspect de crimă. Gheorghe Stoica, presupusul asasin, lucrase împreună cu victima şi fusese dat dispărut de la domiciliul său încă din luna mai a acestui an. El a fost reţinut şi apoi a fost trimis sub escortă la Poliţia Judeţeană Constanţa, unde este audiat de duminică dimineață.

Reamintim, fapta s-a petrecut duminica trecută, victima – un bărbat în vârstă de 55 de ani – fiind găsită într-o baltă de sânge, în stare de inconştienţă, în incinta unei societăţi care se ocupă cu comercializarea fierului vechi, situată pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţie, dar şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean Constanţa, care l-a transportat pe paznic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru evaluare şi investigaţii medicale de specialitate. Bărbatul prezenta un traumatism cranio-cerebral acut închis, cu hemoragie subdurală, şi, deşi a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, aceasta a murit, luni dimineaţă.

Anchetatorii spun că paznicului i-a fost furată maşină şi cred că cel mai probabil ar fi surprins o persoană sau mai multe care încercau să fure fier vechi şi de aceea a fost lovit. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Redactor: Paul Alexe