Surpizele lunii februarie la TSC

Luna februarie vine cu surprize la Teatrul de Stat Constanța! Va aduce iubitorilor de teatru piese noi care se bucură de mare succes la public.

Luna februarie debutează cu trei piese care nu au mai fost jucate în această stagiune și care se bucură de mare succes la public.

Astfel, vineri, 2 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați într-un fel de Las Fierbinţi oltenesc. Spectacolului „Niște… năroji” îl are atăt ca scenarist cât și ca regizor pe Iulian Enache. El a adptat textul piesei după „La Lilieci” de Marin Sorescu, punând accent pe momentele cheie ale satului, nunta şi înmormântarea. A încercat să scoată în evidență semnificaţiile profunde ale acestora, condimentând în același timp cu umorul specific textului sorescian.

Sâmbătă, 3 februarie, la ora 19.00, puteți savura faimoasa comedie „Desculț în parc” a dramaturgului american Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache şi scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu. Piesă a cunoscut celebritatea odată cu ecranizarea din 1967, din distribuție făcând parte Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer. Morala piesei este că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu se compară cu plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla…

Duminică, 4 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, și anume la „Nunta lui Figaro” de Pierre Beaumarchais. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Redactor: Sondra Sandu