Superstiții de Valentine’s Day

14 Februarie nu este o dată oarecare pentru cei care iubesc. Ziua îndrăgostiților este o zi international asociată iubirii. Însă, cum orice sărbătoare are superstițiile ei, nici sărbătoarea Sfântului Valentin nu este mai prejos. Dacă v-am stârnit curiozitatea și vreți să aflați ce să faceți și ce să nu faceți în următoarele 24 de ore, urmăriți materialul următor.

14 februarie a devenit, pentru cei mai mulți români, o zi importantă în care își declară iubirea față de partenerul de viață. Este normal ca într-o sărbătoare care este asociată iubirii, cele mai multe superstiții să fie legate de acest sentiment, de găsirea sufletului pereche sau a persoanei care îți este hărăzită. In anumite tari, exista obiceiul ca femeile tinere sa primească un cadou vestimentar de la un potențial pretendent, cadou echivalent cu o cerere în căsătorie. In consecință, păstrarea sau refuzarea acestuia devin echivalente cu un accept sau un refuz al respectivei cereri în căsătorie. In Tara Galilor, in vremuri de demult, cadoul ideal prin care îți puteai manifesta dragostea era reprezentat de … linguri. Exista obiceiul ca indragostitii sa sculpteze linguri din lemn pe care le daruiau persoanei iubite in ziua de 14 februarie. Pe suprafata lingurilor erau sculptate motive diverse precum inimioare si chei ce aveau o semnificatie deosebita: “tu esti cel care deschizi inima mea!”.

Avem câteva sfaturi și pentru tinerele care sunt singure. Spre exemplu, în Marea Britanie, fetele scriu numele mai multor pretendenţi pe foi de hârtie pe care le împăturesc şi le aruncă în apă. Foaia de hârtie care se ridică prima la suprafanţă conţine numele ursitului. Dacă vrei să afli numele ursitului sau ursitei, gândeşte-te la o listă de nume. Apoi, ia un măr şi în timp ce reciţi numele alese, învârte codiţa mărului. Se spune că atunci când spui numele celui ce îţi este sortit, codiţa se va rupe. Dacă vrei să ai noroc în dragoste, ai grijă ce mănânci. Conform tradiţiei de Valentine’s Day, dacă mănânci spaghete sau tăiţei în această zi trebuie să ai mare grijă să nu se rupă. De asemenea, varza aduce noroc şi bogăţie, iar rodiile aduc fertilitate.

Florile pe care le dai în dar de Ziua Îndrăgostiţilor spun multe despre sentimentele pe care le ai faţă de de iubită sau iubit. Florile roşii simbolizează iubirea şi pasiunea, cele albe, puritatea, cele roz, simpatia, cele galbene, prietenia, iar cele portocalii simboizează dorinţa.

Redactor: Cerasela Videanu