Sunt milioane de oameni in lumea intreaga carora oscilatiile meteorologice le fac viata grea

Meteosensibilitatea nu este o boala, este, mai mult, o stare de disconfort care se manifestă prin stări de neliniste, dureri de cap si de oase, tulburari de somn  si de concentrare, cauzate de schimbarile meteo care se produc, la un moment dat sau la trecerea de la un anotimp la altul.

Persoanele care petrec foarte mult timp in casă sunt si cele mai afectate, de aceea medicii recomandă cel putin 30 de minute de plimbare zilnic. Lăsaţi lumina să pătrundă în casă, faceţi exerciţii fizice, consumaţi Omega 3, magneziu şi învăţaţi să vă controlaţi emoţiile.

Dintre remediile naturiste putem apela la Ceaiurile de păducel si roiniță, indulcite cu miere pot fi excelente, dacă sunteți adepta terapiilor complementare. Acestea redau somnul, buna dispozitie, o stare de calm si relaxare. Mai puteți apela cu incredere la oțetul de mere, uleiul de pește si preparatele din rădăcina de ghimbir.

Extractul de gălbenele vă poate ajuta dacă presiunea sângelui a crescut subit, in urma schimbarii de temperatura.

Hreanul vă poate rezolva problema durerilor de cap. Frunzele sale se pot aplica pe frunte si pe ceafă.

Polenul, evident, dacă nu aveti alergie! Poate fi utilizat de oricine, si actionează asupra sistemului neuropsihic,  reglează functiile organismului, previne imbătranirea precoce si ajută aparatul cardiovascular.

Iar pentru combaterea asteniei si a depresiei se recomandă un regim bazat pe produse lactate nepreparate termic.

În zilele mohorate căutaţi să vă binedispuneţi şi să vă relaxaţi!