A sunat clopoţelul, după 50 de ani

Au stat în băncile de liceu pentru prima dată în urmă cu 50 de ani. De atunci au dorit să rememoreze împreună cele mai frumoase clipe din adolescenţă. Aşa se face că promoţia anilor ’62 -’63 şi-a dat întâlnire în aceeaşi instituţie de învăţământ şi după zeci de ani pentru a depăna amintiri, alături de profesorii lor.

Din păcate, au răspuns prezent la catalog doar 15 elevi din cei 37 care au format un colectiv unit cu aspiraţii înalte. Iar pentru patru elevi şi opt profesori care au trecut în nefiinţă s-a ţinut un moment de reculegere.

Unii au devenit profesori, au predat o viaţă întreagă în acelaşi loc drag lor, alţii au ajuns aviatori şi militari de carieră. Însă nici unul nu a uitat să-şi respecte colegii şi profesorii şi să-şi amintească de glumiţele tinereţii lor.

Nu au lipsit nici năzbâtiile specifice vârstei de liceu.

Prezent la reuniunea absolvenţilor în calitate de invitat, primarul Cristian Radu i-a felicitat pe foştii absolvenţi şi şi-a reamintit că a fost elev  al Colegiului Economic.

Fosta Şcoală Medie din Mangalia, promoţia 1962-1963 a avut 37 de absolvenţi dintre care 14 au terminat studii superioare, iar 21 studii postliceale. Foştii elevi şi-au propus o următoare revedere peste doi ani.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru