Suferința prin ochii unui copil

Radu Mădălin Chiţu este un copil de doar unsprezece ani, dar care duce multă suferinţă pe umerii săi firavi. Micuţul este suspect de cancer, are astm, iar condiţiile în care trăiește sunt de nesuportat, în frig și mucegai. Acesta este crescut  cu greu de o bunică, după ce mama l-a părăsit și a plecat în Spania. Bunica este o femeie simplă, la vreo 50 de ani, dar cu un suflet mare. L-a luat în grijă pe Radu Mădălin încă de la naştere.  Dar nu i-a fost uşor. Îşi duc amândoi traiul într-o hală din Medgidia. În fostul atelier de fierărie este frig şi umiditate, iar pentru Radu Mădălin zilele sunt un calvar.

Singurele amintiri de care se agață femeia sunt câteva fotografii păstrate pe un dulap. Pentru Radu există însă speranţă şi chiar el crede în ea. Într-o zi, visează copilul, va locui într-o casă caldă şi fără igrasie.

În ciuda greutăților și a suferințelor îndurate, Radu și bunica lui se luptă să treacă peste traiul greu cu demnitate. Nu cer la nimeni nimic, însă chiar şi un zâmbet dacă primesc se bucură sincer de el.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Vali Cerbanescu