Sucul de morcovi este una dintre cele mai versatile băuturi

Dieta cu suc de morcovi  ajută la detoxifierea organismul și la topirea stratului adipos.

Aceste legume dulcegi au un conținut ridicat de apă, aproximativ 88%, dar sunt și o sursă excelentă de fibre alimentare și proteine. Sucul de morcovi se asimilează mai usor in organism și este și mai ușor de consumat decât morcovii cruzi.

Sucul de morcovi este incredibil de sațios. Pe de o parte, vă ajută să combateți foamea datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, dar pe pe altă parte vă ajută să alungați poftele alimentare grație indicelui glicemic mic. Indicele permite asimilarea sucului de morcovi treptat in organism și menține glicemia la un nivel optim, astfel incat creierul să perceapă senzația de sațietate timp indelungat.

Sucul de morcovi este și un excelent detoxifiant. Imbunătățește digestia, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului și curăță vasele de sânge de depunerile de colesterol.

Dieta cu suc de morcovi poate dura 2 săptămâni. Trei pahare de suc de morcovi sunt suficiente pe zi, mai ales că aceste legume au in conținutul lor o cantitate considerabilă de zahăr. Tot ce trebuie să faceți este să beți suc de morcovi inaintea meselor principale sau in locul gustărilor de peste zi.

Deoarece sucul de morcovi este concentrat și poate avea un gust prea puternic, este recomandat să-l combinați cu alte ingrediente, cu mere, pere, ghimbir sau portocale.

Și nu in ultimul rând, sucul de morcovi are un aport caloric foarte redus și determină organismul să ardă depozitele adipoase pentru a avea energie. Astfel, obțineți un abdomen plat de invidiat.