Succes răsunător

Constanța răsună de succes! Elevii Robert Gabriel Păşcălău şi George Prodan, s-au întors de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică cu două medalii, una de aur și alta de argint.

În perioada 1-11 noiembrie a avut loc la Beijing Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. La concurs au participat și Robert Gabriel Păşcălău şi George Prodan, elevi ai Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța. Robert Gabriel Păşcălău a obținut medaliat de aur iar George Prodan argintul. Aceastea nu sunt singurele distincții obţinute de lotul român. În total, acesta a reușit să strângă opt medalii şi două menţiuni.

„Olimpiada a fost destul de solicitantă, dar probele nu au fost nici mai grele, dar nici mai ușoare decât în anii precedenți. Chiar mi-aș fi dorit subiecte mai dificile pentru că ele pot face și, în general, fac diferența, între premiile obținute de concurenți”,  Robert Păşcălău.

La Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică există mai multe tipuri de probe:  teoretică, practică, dar și una pe echipe, unde Robert Pășcălău a câștigat premiul special. El este deja un „veteran” al acestei competiții, după ce, în 2016, a obținut medalia de aur, la „juniori”, anul trecut a câștigat argintul, la „seniori”, iar acum din nou aur.

Redactor: Sondra Sandu