„Sub semnul lui Ovidiu”, evenimentul weekendului la Constanţa

În acest weekend, la Constanța, a fost comemorat celebrul poet roman Publius Ovidius Naso. Evenimentul cultural, a strâns foarte mulți constănțeni și turiști în Piața Ovidiu. Aseară unul dintre oaspeții de onare a fost celebra violonistă Sarah Chang.

Seara a debutat cu Orchestra Simfonică București intrerpretând ”Valsul Florilor” de P.I. Ceaikovski sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru și acompaniată de Baletul ”Oleg Danovski”.

În premieră absolută, la Constanța, violonista Sarah Chang a urcat pe șcenă, intrerpretând  ”Anotimpurile” de A. Vivaldi. Despre Sarah Chang putem spune că aceasta cântă de la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani a debutat interpretând Concertul nr. 1 pentru vioară al lui Paganini, cu Filarmonica din New York şi avându-l ca dirijor pe Zubin Mehta. Utilizează o vioară Guarneri del Gesù care a aparţinut mentorului său, Isaac Stern, şi pe care nu o expune la o lumină puternică.

Cei prezenti au putut viziona și un spectacol digital, care împleteşte tehnologia modernă cu teme antice și a fost proiectat 3D pe faţada Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Și artista Sarah Chang s-a alăturat publicului până la finalul programului artistic,  compus din opere celebre precum uvertura  ”Bărbierul din Sevilia”, ”Dunărea Albastră”, ”Espana Cani”, asistatate de dansul trupei de  balet ”Oleg Danovski”.

Seara s-a încheiat printr-un grandios foc de artificii, acompaniat de melodii celebre.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.