Sub semnul Centenarului

Piața Ovidiu din Constanța a fost gazda unui spectacol-eveniment intitulat ”Sub semnul Centenarului”. Au fost celebrate valorile reale ale României, din trecut până în prezent, prin muzică, poezie, tradiții, dans și arte vizuale.

Sâmbătă, Piața Ovidiu din Constanța a intrat „Sub semnul Centenarului”. Faleza a fost învăluită de exprimarea artistică a valorilor care au format și definesc România mare. Artiști din întreaga țară, alături de cei constănțeni au oferit un spectacol-mărturie a credințelor, cunoștințelor și tradițiilor naționale. Actorul Marius Bodochi a prezentat și recitat în maniera proprie, cu multă încărcătură emoțională.

Invitatul special al evenimentului a fost violonistul Gabriel Croitoru care a adus la malul mării celebra  vioară a maestrului George Enescu.

Soprana Irina Baianț care a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei a bucurat și publicul de la malul mării cu interpretare excepțională.

Sub bagheta maestrului Horațiu Cherecheș, desemnat cel mai bun coregraf român al anului 2016, baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța a întrupat spiritul unor compoziții muzicale românești celebre. Seara a continuat cu recitaluri susținute de Veta Biriș și Aneta Stan, două dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară.

Dinu Iancu Sălăjanu a încheiat spectacolul-mărturie al credințelor, cunoștințelor și tradițiilor naționale. Evenimentul a fost organizat de Asociația Orchestra Simfonică București și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet