Stupefactie totala pentru edilul Mangaliei, Cristian Radu

Stupefactie totala pentru edilul Mangaliei, Cristian Radu, in urma unei inspecţii în statiunile din sudul litoralulului. Primarul a inceput din luna ianuarie sa verifice starea acestora pentru a demara lucrarile de ecologizare si reamenajare. Desi unele locatii turistice sunt in administrarea unor agenti economici privati, locurile detinute de acestia, in Jupiter, arata ca dupa bombardament.

Si imaginea dezolanta din statiune continua. Denumirea de paradis te duce cu gandul la ceva sublim. Insa complexul de odinioara cu acelasi nume a demonstrat contrariul. Cladiri în paragină, moloz in stare de degradare, o piscina scorojita in interiorul careia tronau la intamplare zeci de lemne putrezite.

Acolo unde nu se poate face mare lucru pentru a schimba decorul, municipalitatea va acoperi cladirile abandonate cu mash-uri. Iar in privinta agentilor economici care nu vor sa-si amenajeze locatiile turistice, in urma notificarilor din partea primariei se vor lua masuri drastice. Si asta pentru ca nu poti sa-ti construiesti fara autorizatie si sa mai ai si stalpul de iluminat in propria ograda.

Dar ce te faci cand buna gospodarire duce la extrem si auzi glasul cocosului, in loc de murmurul valurilor. Caci in statiunile din sud, agentii economici detin si astfel de păsări. Cat despre impozitele platite, acestea sunt infime.

Cu toate eforturile depuse de municipalitatea Mangaliei, pana la relansarea totala a turismului romanesc va trece, se pare, mult timp.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru